Als december in zicht is, krijgen we toch allemaal weer de kerstkriebels. Wat is het dan toch leuk om eens een kerstmarkt te bezoeken. Te genieten van de ‘kunst en kitsch’, de lichtjes, de muziek, de zoete geuren van allerlei baksels. Je gewoon eens onderdompelen in kinderlijk vermaak maar ook lekker shoppen voor de leukste kerstsnuisterijtjes.

Duitsland is natuurlijk het land bij uitstek met zijn kerstmarkten, maar ook dichterbij huis kunnen we ons tegenwoordig vergapen aan al het leuks en lekkers op de kerstmarkten. De kerstmarkt in de grotten van Valkenburg is daar wel het bekendste voorbeeld van. De vele bezienswaardigheden in Valkenburg maken het overigens zeer de moeite waard om je verblijf wat langer te maken. Maar ook grote steden als Utrecht en Haarlem hebben tegenwoordig grote kerstmarkten in de historische binnenstad. Waar een korter of langer verblijf goed gecombineerd kan worden met het bezichtigen van cultuur of natuur. Kerstmarkten zijn er in alle maten, van een kleine intieme kerstmarkt tot honderden kraampjes waar iedereen van zelf de kerstsfeer gaat voelen.

Wil je een dagje naar een kerstmarkt of liever met overnachting, ik kan het allemaal voor je regelen. Desgewenst inclusief het vervoer. Neem vrijblijvend even contact met mij op dan inventariseer ik je wensen en kom met leuke suggesties!