Even voor een paar dagen de zinnen verzetten, daaraan hebben we allemaal op z’n tijd behoefte. Dat hoeft niet altijd ver van huis te zijn. Op een paar uur reizen vanuit Nederland ben je zo in Brussel, Parijs of Berlijn. Met wat meer reistijd ben je per trein, bus of vliegtuig bv. in Madrid, Rome of Wenen. Welke grote stad dan ook, ze hebben allemaal zo hun eigen bijzondere plekjes, gebouwen, musea, parken en noem maar op. Heerlijk dwalen op onbekend terrein, wie wil dat niet tijdens een leuke stedentrip? Individueel of in groepsverband, maar net waar je voorkeur naar uit gaat!

Ook als je een stedentrip wilt maken naar een interessante stad buiten Europa kan ik je in elk opzicht van dienst zijn. Laat me weten wat jouw specifieke wensen zijn en samen met jou kan ik met mijn kennis en ervaring in de reiswereld aan die wensen tegemoetkomen.

Citytrips beperken zich al jaren niet meer tot een weekendje Londen of Parijs en tegenwoordig kijk je al niet meer op van een lang weekend naar Dubai of new York. Dat neemt niet weg dat steden dichterbij huis zoals Parijs, Londen, Berlijn en Barcelona nog steeds erg populair zijn, maar nieuwe bestemmingen worden ook steeds vaker ontdekt! Steden zoals Riga of Bilbao.

Riga, een stad vol met rijke historie, kunst en muziek. Er worden veel muziekconcerten gegeven en je kunt genieten van fraaie Art Nouveau-architectuur. In het oude middeleeuwse centrum ‘Vecriga’ vindt je nog de oude huizen die geschilderd zijn in allerlei kleuren, de smalle straatjes, oude kerken en gezellige pleintjes met veel leuke restaurants, terrassen en cafés.

stedentrip-venetie

Grachten, kanalen, fraaie paleizen en veel pracht en praal vind je in Venetië. Het straatbeeld bestaat uit boten, gondels, watertaxi’s en waterbussen. Je kijkt je ogen uit, want hoe heeft men zoiets fraais ooit kunnen bouwen? a met een leuke fietstocht genieten van de mooie plekken buiten het centrum, wandel onder begeleiding van een gids door het prachtige centrum of leun achterover in een gondel en laat je door de gondelier wijzen op de beroemde bezienswaardigheden.

Londen heeft zo haar eigen karakter, het is niet alleen een winkelstad maar ook een museumstad, uitgaansstad en musicalstad. Neem de ‘Hop-on Hop-off’ bus om een goed overzicht te krijgen van de verschillende bezienswaardigheden. Vergeet zeker niet de Aflossing van de Wacht, dit is één van die Britse rituelen die niet gemist mogen worden.

Parijs wordt wel beschouwd al één van de meest romantische steden ter wereld. De stad roept het beeld op van nostalgie, verliefde stelletjes op straat, mode, Franse keuken en, niet in de laatste plaats, de revue! Het hart van Parijs klopt 24 uur per dag. De nachtclubs van Parijs genieten wereldfaam. De lichtstad herbergt een enorme schat aan cultuur en bezienswaardigheden zodat u er goed aan doet van tevoren een selectie te maken van datgene wat u het liefst wilt gaan bekijken en/of bezoeken tijdens uw verblijf. Eén ding staat vast: u zult zich geen moment vervelen!

Bilbao is een mix van rijke historie en toekomstig modernisme. Bezoek onder meer de oude stad, maar natuurlijk ook het Guggenheim Museum. Fietst mee met een gids en ontdek de meest karakteristieke gebieden van Bilbao. Geniet van de groene bossen en heuvels waar Bilbao door omgeven is. Met de metro zie je in ca. 20 minuten een geheel ander landschap met pittoreske havendorpjes, grillige kusten en vele strandjes. Geniet in de middag van alle culinaire hoogtepunten op een terras.

In Barcelona kun je je nooit vervelen en kom je ogen te kort. Het oude centrum telt meer monumenten dan menig andere Europese stad. Neem een fiets- wandel- bus- of boottocht om het onuitputtende toeristische rijkdom te bewonderen. Op de Ramblas kun je genieten van het gevariëerde aanbod van straatartiesten of gezellig een drankje nuttigen. Wil je genieten van een prachtig uitzicht over de stad, neem dan de kabelbaan naar de top van de stadsberg Montjuïc. Ben je een voetbal liefhebber, vergeet dan zeker niet een bezoek te brengen aan Camp Nou.